Det var ett tag sedan sist!
Sandra har (som ni förstått genom en del inlägg) tjatat ett bra tag nu på att jag ska göra mitt blogginlägg gällande profylaxen som jag lovat. Jag hoppas en del av er har den önskan också annars kan det här bli lite stelt.
 
Sedan jag senast skrev några rader här så har livet rullat på som "vanligt". Det jobbas i veckorna, man klämmer in träning där man kan, får till ett resaurang- eller hotellbesök lite då och då och så ska jag visst bli pappa också.
 
 
Livet tar en helt ny vändning in på totalt okänd mark, det är fantastiskt läskigt, nervöst och alldeles underbart. Det är verkligen inte så att jag ska tala för alla pappor/partners men är det inte lite svårare för oss att greppa vad det är som ska ske? Man är liksom lite av en bisittare eller avbytare om man så vill. Min lösning på det och för att känna mig lite mer involverad är att jag har försökt läsa på allt jag kan om graviditet, förlossning och att ha barn. Det är ett sätt att känna sig mer involverad men även att känna att jag gör någon nytta och lugnar mitt eget samvete. Sandra krigar i 9 månader med vårat barn i magen och då är det inte mer än rätt att jag har arbetsuppgifter.
 
Av den anledningen så var det helt självklart för mig att gå en profylaxkurs för att få ytterligare inblick och kunskap om vad som komma skall. Med en sådan kurs blir det dessutom praktiskt och inte bara teoretiskt. Som Sandra tidigare skrivit om så gick vi hos Babygruppen i mysiga lokaler mitt på vackra Södermalm. Fördelen med att ha en sambo som bloggar, jag fick i detta fall vara hennes +1. Går ingen nöd på mig!
 
Vad går det hela ut på då?
Främst går man igenom händelseförloppet under en normal förlossning även om föreläsaren nämner saker som kan hända och ske i övrigt också. Förlossningen är indelad i olika faser och dem går man igenom i kronologisk ordning. För varje fas gör man en djupdykning i vad som kan hända och vad som är bra att tänka på. Det kan handla om allt från vilka positioner som funkar bäst till hur jag som partner kan stötta upp och göra det lättare. Och självklart ANDNINGEN. Man pratar om hur stor vikt andningen har i värkarbetet och hur mycket man kan styra sin upplevelse med hjälp av den. Med jämna mellanrum bryts teorin av för att testa olika andnings- och avslappningsövningar. Främst för att vi pappor/partners ska få en bättre förståelse för vad det hela handlar om.
 
I samarbete med BabyGruppen. 
 
Det bästa med dessa två tillfällen måste jag ändå säga var att få göra det tillsammans med ett antal andra par som även dem ska ha sitt första barn. Vi fick dela skratt, oro och kunskap med varandra under totalt 6 härliga timmar. Att förstå och se att man inte är det enda par i världen som undrar över saker och känner en osäkerhet inför förlossningen. Det var många härliga par på plats och vem vet, kanske rullar vi vagn tillsammans med någon av dem senare i vår.
 
Det var allt från mig! 
Anonym

Du kommer bli en alldeles fantastisk pappa💕🌱/L

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress