Inte allt men mycket kretsar just nu kring dom sista sakerna som bör göras men som inte görs. Vi har exempelvis fått tips från vänner som säger att det är väldigt bra att ladda upp frysen med matlådor för sen när knodden är här finns det varken ork, tid eller lust för att ställa sig vid spisen. Jag tror personligen att om jag mår bra så kommer inte jag har några problem att ställa mig och njuta av att slänga ihop något enkelt på 20-30minuter men det är lika bra att ladda upp. Matlådor tackar man ju aldrig nej till! 

Men för att få plats med matlådorna behövdes en redig frysrensning och jag hade både en supergod saffranskaka från mamma som jag fick när jag fyllde år som jag delat upp i bitar samt den här goda kakan som ni ser på bilderna nedan som hon bakat till min fina Baby Shower.
 
Det här gjorde jag verkligen på 100% känsla så har inga specifika mått men ingredienserna jag använde var följande:
- Fryst kaka som jag tog fram och tinade upp.
- Halvt paket philadelphia (naturell)
- Lite oboy och kakao
- Kakaonibs 
- Blockchoklad
- Lite, lite kallpressad kokosolja
 
 
Slängde ner kakabitarna och i med lite philadelphia åt gången. 
 
 
Du väljer själv hur du vill ha konsistensen. Jag föredrar när det går att göra enkla "bollar" så en något lite fastare deg. Drog i med oboy, kako och kakaonibs. 
 
 
Rulla kulorna och ställ in i frys eller kyl medan du smälet blockchokladen i ett vattenbad. I med en skvätt kokosolja och rör runt. 
 
 
Dags för dopp! Nu har kulorna förhoppningvis stelnat något vilket gör hela doppracet enklare. 
 
 
.. In i kylen och låt chokalden stelna. Färdigt!
 
 
.. Chokladen som blev över fick användas till ett något mer hälsosamt alternativ. Nämligen färska bananer som jag skivade, doppade och frös in. Perfekt till kvällens fika. Mycket, mycket gott!

Hörs!
Anita

Mums :D

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress