I förra veckan ställde jag en fråga på instagram (story) där ni fick tipsa om vad man bör packa med till BB. Alltså i själva BB-väskan. Förstått att man bör förbereda väskan lite smått och lägga ner såsom bebiskläder osv redan i vecka 30. Jag är nu inne i vecka 35 och har inte ens börjat. Vilket är jättedumt då barnmorskorna inte tror att jag kommer gå till vecka 40 pga knoddens storlek och min vätskeansamling.

.. Hur som helst så ställde jag frågan innan jag gick och la mig och vakande upp till ca 30 meddelanden där ni alla har varit så fina och skickat era råd, tips och tankar kring vad ni hade gjort annorlunda idag. Det är så roligt att läsa och ni är så mycket bättre än google! Vissa skickade extremt långa listor medan andra skickade några få punkter. Det alla var överens om var att man överpackar vid första barnets ankomst och använder inte ens hälften.

Vad min plan är? Packa så L I T E saker som möjligt. Jag orkar inte glida in som en klassik packåsna med både väskor, babynest och babyskydd (bilstol). Jag funderar på att göra en kort instagramfilm på omkring 1minut som jag längre fram där jag visar vad jag valt att plocka ut utifrån era förslag.
 
 
Vill passa på att slå ett slag för rörlighetsövningar och "öppna upp" bröstryg.
 
Jag lovade er en sammanställd lista på era gemensamma förslag så här kommer den!
Kamera, mobil-och kameraladdare, babynest, tofflor till föräldrarna, 1-2 ombyten till föräldrarna, 3-4 ombyten för bebis (behöver dem verkligen så många?), shampoo, balsam, inpackning & lyxig bodylotion. Torrshampoo, bebisfilt, tandborste + tandkräm, smink & massa tofsar. Sköna underkläder till mamma, morgonrock, amnings-bhar. Bh-inlägg (ifall det läcker). Ipad med film, musik, högtalare och godis. Bilbarnstol, saft, bröstkräm, bröstnappar, nappar till bebis & mjukt toapapper. Bröstpump, bindor, alvedon & tidningar.  
 
... vad tycker ni? Allt är bra men för min del så är det mycket av ovanstående som kommer få stanna kvar hemma. 

Nu måste jag verkligen avrunda. Ska iväg på gravidmassage om 1timme! 
Anonym

Tofflor glömde jag och det saknade jag verkligen. Saft har dom på sjukhuset. Men om du vill ha nåt godis eller läsk så packa det.

Svar: Tack för tipset! Redan köpt saft, viktigt att det blir rätt sort ;)
Sandra Lindberg J

Skriv en kommentar
Namn*
E-postadress*
Blogg-adress