31 oktober 2016

Chockladdrömmar

Allmänt Recept

Chokladiga drömmar som min mamacita bjöd på tidigare ikväll

Recept:
200g margarin eller smör
2,5 dl socker 
5 dl vetemjöl 
1 tsk bakpulver 
4 msk kakao
1 msk vaniljsocker 
1 ägg 
2 dl pärlsocker
pensling, 1 ägg

Sätt ugnen på 175 grader, dela smöret i mindre bitar och tillsätt sedan alla ingredienser i en och smma bunke. Blanda samman till en smidig deg. Dela dem i fyra jämnstora bitar och rulla ut var och en på bakplåtspapper. pensla med det uppvispade ägget, strö över pärlsocker och skicka in i ugnen 12-15 minuter. Dela kakorna direkt när du tar ut dem ur ugnen. KLART!

Bästa sättet att äta dem? Tillsammans med ett glas iskall mjölk. Mh, mh, mmmmmmh. Hej!

30 oktober 2016

Guldigt pyssel

Allmänt Tips

Jag sitter och skrattar åt mig själv. Detta är så typiskt mig och min rastlöshet! Allt ska vara ordning och reda i köket och det får gärna ha samma färgtema alternativt matcha. Har hoppats ett tag på att sommaren, iaf värmen, ska komma tillbaka men börjar insé nu att mitt hopp går förlorat så passade på att plockade ihop balkongmöblerna för denna säsong och i samband med de hittade jag en sprayburk i guld så den kom till användning när jag började rensa ur skafferiet. Tycker slutresultatet blev fint - och enkelt. 

30 oktober 2016

Sista piffet..

Allmänt Recept

Tycker dessa handblåsta glasklot är så fina, ska införskaffa någon utav dem och placera på den nyinköpa hyllan som ska upp i sovrummet tillsammans med två nya tavlor som ska hänga bredvid. Jag håller båda tummarna för att slutresultatet blir lika bra som jag föreställer mig!