Powered by Jasper Roberts - Blog

Time for mellis

Mellis time! Och jag vill bara börja med att säga en sak - jag åt denna macka ni ser på bilderna nedan +(!) två riskakor med ost och tomat. Nej det är inte speciellt mycket men jag är så trött på folk som lägger upp minimaliska bilder på deras portioner på instagram så tror deras följare att "aha, är det sådär lite man ska äta". Så nu vet ni. Gott som f*n var det också!
 
 
Stod ett paket förra veckan utanför dörren med dessa fröknäcken från Sigdal. Riktigt goda och jag gillar att dom är lite tjockare.


Som vanligt iklädd mina absoluta favoritbyxor från Adidas.
 
 
Idag var dagen då jag tog mig tid att prioritera mina nya små skott. Tog med mig halva källaren ut på baksidan och planterade om inför hösten. Tänker att om jag ger dom extra mycket kärlek nu behöver jag inte lägga lika mycket fokus på att köpa på mig så mycket blommor osv till våren? Kommer nog ha fullt upp med annat..
 
 
Till mackan blev det apelsinjuice med ingefära. Inget för min mage såhär i efterhand..
 
 
Någon som har palettblad hemma? Dom ska vattnas regelbundet sen växer dom som ogräs. Fina va?

Vi fortsätter äta efter säsong

I veckan tipsade jag om att äta efter säsong vilket blev uppskattat - så därför tänkte jag bjuda på ytterligare ett recept!

 Denna gång blir det fyllda kålblad med bland annat köttfärs och quinoa.

Ingredienser:
Quinoa
1 majskolv
1 gul lök
Kött/nötfärs
Kryddor
Paprika
1 Vitlöksklyfta
Röd spetskål
 
 
1. Börjar med att koka upp vatten och sedan tillaga quinoan. Koka 10min och låt stå och dra ytterligare 5minuter.
 
2. Koka majskolven.
 
3. Hacka paprika, vitlöksklyfta samt skär bort majskorna från kolven. Blanda.
 
4. Stek köttfärsen tillsammans med 1 tärnad gul lök samt valfria kryddor.
 
5. Lägg 4 kålblad och lägg åt sidan till "skålar" - finstrimla resten. Även till denna rätt gjorde jag en passande och enkel yoghurtsås.
 
6. Servera! 
 
 
 
Vad tror ni om denna rätt?

Att äta efter säsong

Hallu!

Vill tipsa er att äta efter säsong. Perfekt att gotta i äpplen, betor och rotfrukter!

Ingredienser:
1 dl belugalinser (svarta) alt ta dom du gillar.
Rödbetor
1 Äpple
Ruccola
Vitlöksklyfta
Gurka
Strimlat nötkött
 
 
1. Koka rödbetor och linserna i varsin kastrull. rödbetorna ska koka 20-25minuter. Linserna kokar du tillsammans med en vitlöksklyfta i 10min och sedan låter du dom stå och dra i ytterligare 5minuter.
 
2. Hacka Äpple, gurka och kokta rödbetor tillsammans. Ringla över lite valfri olja, salt och peppar.

3. Stek köttet så de får lite yta, sänk sedan värmen och låt de stå några minuter. Salta och peppra efter smak.

4. Yoghurt - Missade att fota såsen men jag har helt vanlig matlagningsyoghurt som jag kryddar med valfria kryddor.
 
5. Servera.
 
 
Självklart ska sakerna fotograferas!
 
 
Varsågoda!